Samenwijs Sint Jozef 

Haghorst

LRKP nummers:
KDV: 213697543
BSO: 305310409

 

 

Kinderdagverblijf

Midden in het dorp ligt de basisschool St. Jozef, die met ingang van 5 september 2016 haar poorten heeft geopend voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Het kinderdagverblijf en de BSO zijn verhuisd vanuit het naast gelegen ontmoetingscentrum Den Deel. Met de komst van de kinderopvang is de Sint Jozefschool nu het zesde Samenwijscentrum in de gemeente Hilvarenbeek. Zo kunnen onderwijs en kinderopvang nauw samenwerken om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en hun talenten te versterken!  Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen hier terecht van 7.30 tot 18.30 uur. In schoolvakanties en op woensdag zijn de kinderen van harte welkom bij kinderdagverblijf Nono in Diessen.

In het kleinschalig kinderdagverblijf ontvangen wij de baby’s en peuters in een gemeenschappelijke ruimte. De hoeken zijn zo ingericht dat de kinderen volop uitgedaagd worden, maar ook in een geborgen omgeving tot rust kunnen komen.

Leeftijdsgerichte activiteiten

Even samen een boekje lezen, muziek maken of knutselen behoren tot het dagelijkse aanbod. Jong en oud kunnen elkaar helpen en zo van elkaar leren. Naast dit samenspel worden ook regelmatig spelletjes aangeboden waarbij kinderen van dezelfde leeftijd met elkaar spelen. 

Buitenvertier

Op de grote buitenspeelplaats kunnen de jongere kinderen heerlijk ravotten, fietsen, zichzelf verstoppen of rustig een taartje bakken in de zandbak. Voor de allerjongsten is er een babyweitje zodat zij in alle rust de wereld om hen heen kunnen verkennen. De oudere kinderen kunnen ook gebruik maken van de speelplaats van de school die grenst aan het kindercentrum.

TSO en BSO

Vóór schooltijd, tussen de middag en na schooltijd zijn de kinderen, die al naar de basisschool gaan van harte welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De groepsnaam van de buitenschoolse opvang is Kikz. In de schoolvakanties en op woensdag kunnen de kinderen terecht bij BSO Nono in Diessen! 

Leeftijdsgerichte activiteiten

In de ruimtes van de kinderopvang en school worden leeftijd gerichte activiteiten aangeboden. Even samen een boekje lezen, muziek maken of knutselen behoren tot het dagelijkse aanbod. Jong en oud kunnen elkaar helpen en zo van elkaar leren. Naast dit samenspel worden ook regelmatig spelletjes aangeboden waarbij kinderen van dezelfde leeftijd met elkaar spelen. 

Inschrijven voor de TSO? Klik hier.

Kenmerkend voor zowel het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang is de sfeer van gemoedelijkheid. Dit komt door de kleinschaligheid van de vestiging, maar ook zeker door de manier waarop het team met de kinderen omgaat!

P3221888
P3221891
P3221899
P3221901
P5131947

Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl