Soorten kinderopvang:

Kinderopvang voor baby's en peuters. 
Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 
BSO vóór en na schooltijd én in schoolvakanties. 
Tussen schooltijd bij De Doelakkers,
De Vlinderakker, De Wingerd, Starrebos en St.Jozef. 
Gastouderopvang bij gastouders van baby tot en met basisschoolkinderen.

Kinderopvang

Persoonlijke aandacht

Elk kind is uniek en verdient respect voor zijn eigen aard en eigenaardigheden. Daarom staat bij ons persoonlijke aandacht voor ieder kind hoog in het vaandel.

Eten en slapen

Bij al onze kinderdagverblijven laten we de baby's eten en slapen volgens hun eigen ritme, zoals u dat aangeeft. Bij de peuters zorgen onze medewerkers voor een vaste structuur van eten, slapen en spelen, die elke dag weer terugkomt. Dit biedt kinderen een basis, zoals ze dat thuis ook leren.

Op elk kinderdagverblijf zijn aparte slaapkamers met babybedjes. Baby's krijgen de flesvoeding die u zelf heeft meegegeven. Dit kan ook moedermelk zijn. Bij het geven van fruithapjes en eventueel brood houden wij zoveel mogelijk rekening met de door u aangegeven tijden. 's Morgens en 's middags drinken alle oudere baby's en peuters gezamenlijk sap en krijgen daarbij een soepstengel, rijstwafel, koekje of een stukje fruit. Uiteraard houden wij rekening met een eventuele allergie van uw kind.

Spelen en ontdekken

Kinderen ontdekken spelenderwijs hoe de wereld in elkaar zit. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden ze in deze spannende zoektocht. Zij zorgen voor de zorg en opvoeding en daarnaast voor gezelligheid, vertrouwen en voor afwisseling in activiteiten.

Voorlezen, liedjes zingen en knutselen, maar ook lekker samen naar buiten; door het gevarieerde aanbod van zowel binnen- als buitenactiviteiten wordt de ontwikkeling van uw kind op het gebied van creativiteit, motoriek en spel- en taalontwikkeling bevorderd.

Peuteropvang

Binnen de locaties van Samenwijs opvang zijn peuterspeelzaalwerk en kinderopvang geïntegreerd. Peuters kiezen immers niet of ze naar de peuterspeelzaal gaan of naar de kinderopvang. Zij willen gewoon lekker kunnen spelen met leeftijdgenootjes. Dat sluit ook aan op het beleid van de overheid, die het samengaan van de beide opvangsoorten stimuleert. Zo bereiden we alle peuters spelenderwijs voor op het basisonderwijs zoals we dat voorheen in de peuterspeelzaal deden.

Het werken met de peuters, zoals u dat van ons gewend bent in de peuterspeelzaal verandert niet. Het verschil is dat kinderen, die gebruik maken van de kinderopvang, langer in dezelfde groep kunnen blijven, dus ook vóór en na het aanbod van het traditionele peuterspeelzaalwerk.

Ouders, die in aanmerking kunnen komen voor de fiscale vergoeding van het Rijk nemen peuteropvang af tegen het uurtarief van de kinderopvang. Zo houden we de subsidie, die we van de gemeenten Hilvarenbeek en Oirschot ontvangen beschikbaar voor de andere ouders. Op deze manier zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk kinderen gebruik kunnen maken van de peuteropvang!

Bij peuteropvang werken onze medewerkers op basis van de regels voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). De kinderen worden hiermee spelenderwijs voorbereid op hun basisschooltijd.

Voorschoolse opvang (VSO)

Gaat uw kind naar de basisschool, maar moet u al voor schooltijd op weg naar uw werk? U brengt uw kind gewoon naar de voorschoolse opvang van Samenwijs opvang!

Hier kan uw kind rustig de dag beginnen en zich voorbereiden op de schooldag.

Vanaf 7.30 uur staan onze medewerkers klaar om samen met uw kind even lekker te spelen, gewoon rustig iets te lezen of een spelletje te doen tot het schooltijd is. Het is maar net wat uw kind 's morgens nodig heeft.

Als het tijd is om naar school te gaan, worden de kinderen naar school of naar de klas gebracht door onze medewerkers. Als de afstand tot de school te ver is om te wandelen, worden de kinderen met de auto of bakfiets naar school gebracht. Wij zorgen ervoor dat uw kind netjes op tijd in de klas zit.

Het vervoer naar school is gratis!

Tussenschoolse opvang (TSO)

Tussen de middag overblijven is voor kinderen vaak een groot feest. Gezellig eten, samen met andere kinderen. Bij Samenwijscentra De Doelakkers, Starrebos, De Vlinderakker, St. Jozef en De Wingerd verzorgt Samenwijs opvang deze tussenschoolse opvang (TSO). In samenwerking met een team van vrijwillige overblijfkrachten zorgen we voor een gezellige tijd tussen de schooluren door. Het is immers vrije tijd!

Net als thuis

Er worden meerdere ruimtes gebruikt waar kinderen in kleine groepjes worden begeleid. Hier kunnen ze, net als thuis, tijdens de lunch vertellen over hun schoolochtend. Na het eten kan er gespeeld worden. Als het kan buiten, en anders zorgen de overblijfkrachten ervoor dat er binnen genoeg te doen is. Zo kan uw kind zich na de middagpauze weer met frisse energie op een middag school storten.

Verantwoord

Wij beseffen dat overblijven meer is dan alleen maar een opvang voor uw kind. Voor veel kinderen is tussenschoolse opvang een dagelijks terugkerend vast onderdeel van de dag. Onze overblijfcoördinatoren en de vrijwilligers zijn zich bewust van hun rol in de opvoeding van uw kind en van het belang van het aanbieden van een stabiel rustmoment tijdens de middagpauze van een drukke schooldag.

Tarieven

TSO valt niet onder de wet kinderopvang. De tarieven voor het overblijven worden bepaald door de schooldirectie, in samenspraak met de medezeggenschapsraad van de school. De tarieven verschillen daardoor per school en kunt u vinden op de inschrijfformulieren.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Wanneer u als ouder werkt of studeert is het prettig om er zeker van te zijn dat uw kind na schooltijd goed wordt begeleid. De buitenschoolse opvang van Samenwijs opvang (de BSO) biedt hier een prima uitkomst. Onze medewerkers zorgen dat uw kind zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Zo kunnen kinderen in alle leeftijdscategorieën van 4 tot 13 jaar ontdekken wat ze leuk vinden om te doen in hun vrije tijd. Ook worden er regelmatig andere uitdagende activiteiten aangeboden via bijvoorbeeld een sportdocent. Ze zullen zich zeker niet vervelen! 

Openingstijden BSO

De openingstijden zijn per buitenschoolse opvang verschillend, maar ze sluiten altijd aan op de lestijden van de basisscholen waaraan deze gekoppeld is. Ook als er binnen de basisschool voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw verschillende schooltijden en schoolvrije dagen zijn, sluit de buitenschoolse opvang daar op aan.

Samenvoegen tijdens vakanties en schoolvrije dagen

Tijdens de vakanties wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen buitenschoolse opvang (BSO). Doordat er in vakanties en op andere schoolvrije dagen vaak minder kinderen naar de BSO komen kan het voorkomen dat er wordt samengevoegd met een andere BSO. Meer informatie daarover kunt u lezen in het pedagogisch werkplan van de locatie. Ook de medewerkers kunnen u hier nader over informeren.

Vakantieopvang

Thuiszitten tijdens de vakantie gaat ook maar vervelen, daarom organiseert Samenwijs opvang in alle vakanties op alle dagen leuke activiteiten voor uw kind die gebonden zijn aan een thema.

Uw kind zal de hele dag begeleid worden door onze medewerkers, die er voor zullen zorgen dat het een echt vakantiegevoel krijgt. Dit doen we door middel van gezellige uitstapjes en een uitgebreide variatie aan activiteiten die aansluiten bij het thema. Afhankelijk van de leeftijd worden de activiteiten aangeboden, waardoor er ook voor de oudere kinderen een uitdagend aanbod is.

Elk kind is welkom

Uiteraard is uw kind ook welkom in de vakantie als het normaal gesproken geen gebruik maakt van de BSO. Ieder kind is welkom bij Samenwijs opvang, al is het maar voor 1 dag!
Uw kind hoeft zich dus geen enkele vakantiedag te vervelen.

 

  1. Vragen

    Heeft u vragen over onze kinderopvang? Vul uw gegevens hieronder in dan nemen wij contact met u op.

  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer

Samenwijs opvang
Schoolstraat 38
5081 VH Hilvarenbeek
info.opvang@stichtingsamenwijs.nl
Tel. 013-5057500

Logo Geschillenvrij 2017

Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl